Dzień na ranczu

//Dzień na ranczu

Kto zna seniorów z „Wigora” z Sośnicowic – ten dobrze wie, że za długo na miejscu nie usiedzą. Tym razem postanowili trochę zaszaleć i wybrali się na „Rancho Leśna” do Zabrza-Mikulczyc. Spędzili tam piękny, słoneczny i ciepły dzień. A że nie byłoby Rancha bez koni, to postanowili tę okazję wykorzystać… Mieli zatem możliwość zobaczenia pokazu widowiskowej woltyżerki, podczas której podziwiali umiejętności konia i jeźdźca.

Niektórzy z uczestników postanowili też spróbować swoich sił, dosiadając dzielnie wierzchowca. Oczywiście odbyło się to pod ścisłą asekuracją opiekunów i instruktora. Być może nie był to wyczyn kaskaderski, ale w wykonaniu naszych seniorów, to akt wielkiej odwagi i śmiałości!

Po raz kolejny potwierdziło to zasadę, że można spełniać swoje marzenia i pragnienia w każdym wieku po to, żeby móc uwierzyć w siebie i mieć radość życia!

Wiele też radości wszystkim dała relaksacyjna jazda bryczką. Promienie jesiennego słońca i wiatr we włosach przysporzyły wielu wzruszających wspomnień z czasów młodości.

Oczywiście nie byłoby udanego dnia bez dobrej kawy, był więc i czas na poczęstunek, i pogaduchy. I niestety jak zawsze w takich sytuacjach dzień bardzo szybko minął, ale co najważniejsze, że wszyscy seniorzy nabrali dużo pozytywnej energii.

„Być może jeszcze tu kiedyś wrócimy…” mówili z nutą nadziei w głosie.

Autor: | 2018-10-04T08:53:52+00:00 04 października 2018|Senior Wigor|