Kuchnia na kółkach

/Kuchnia na kółkach
Kuchnia na kółkach 2017-09-26T20:40:41+00:00

Dom Dziennego Pobytu „Rodzina” Caritas Diecezji Gliwickiej prowadzi kuchnię w Zabrzu-Biskupicach, która przygotowuje posiłki dla osób starszych i niepełnosprawnych, dzieci w wieku od roku do lat trzech oraz dzieci i młodzieży z pobliskich szkół, w szczególności korzystających z pomocy Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie.

Obiady dla osób starszych dowożone są bezpośrednio do miejsca zamieszkania, w pojemnikach jednorazowych utrzymujących ciepło. Posiłek obejmuje zupę oraz drugie danie. Proponujemy głównie tradycyjną, domową kuchnię polską.

Cena zestawu wynosi 8,50 zł. Osoba zainteresowana lub osoba wskazana do kontaktu wypisuje w biurze deklarację, na podstawie której obiad jest dostarczany. Trasy kierowców obejmują praktycznie wszystkie dzielnice miasta Zabrze.

wydanych dziennie posiłków

Przykładowe menu

• poniedziałek – zupa ziemniaczana z porami, gulasz meksykański z mięsa wieprzowego (z kukurydzą, pomidorami, papryką), kasza jęczmienna na sypko, surówka z kapusty białej z ogórkiem kiszonym

• wtorek – zupa pieczarkowa z makaronem, kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki purée, surówka z kapusty białej/pekińskiej z papryką i ogórkiem