Opłatek ASOS

//Opłatek ASOS

Ostatnie spotkanie Seniorów i trenerów w ramach prowadzonego Programu Rządowego na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych ASOS 2017.

Wyjątkowe przedświąteczne spotkanie, łamanie się opłatkiem i dużo serdeczności, życzeń zdrowia, radości na kolejny rok 2018. Nie zbrakło  wśród smakowitych potraw również świątecznego makownika i sernika.

Przypominamy, że ponad 30 osobowa grupa Seniorów uczestniczy w programie Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej ASOS 2017– Aktywizacja Społeczna Osób Starszych.

Realizowany projekt nosi nazwę Moje/Nasze Gliwice ocalić od zapomnienia.

W ramach zajęć uczestnicy projektu zdobywali niezwykłe, jak na swój etap życia umiejętności. Potrafią wykonać analizę SWOT, przygotować prezentację w Power Poncie, wystąpić publicznie, zredagować autorski tekst do książki, która zostanie wydana w grudniu tego roku. Od kliku tygodni seniorzy zmagają się z komputerami oraz pracują nad zakończeniem publikacji.Podczas pracowitych zajęć dopracowywali szczegóły prezentacji pokazującej Ich udział w projekcie.

Seniorzy zaprezentują się podczas konferencji zamykającej projekt w dniu 28 grudnia br. podczas, której zostanie im wręczona książka, której wszyscy są współautorami.

Podziel się...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Autor: | 2017-12-15T09:32:22+00:00 15 grudnia 2017|ASOS|