Prace na Iskierkę powstają…

//Prace na Iskierkę powstają…

Uczestnicy WTZ Caritas w Gliwicach z radością przygotowują się na kiermasz świąteczny „ISKIERKA”, podczas którego nie zabraknie wielu atrakcji i wspólnej zabawy.

Już teraz w pracowniach powstają liczne rękodzieła, które cieszą się dużym zainteresowaniem i popytem w czasie kiermaszu. Prace utrzymane są najczęściej w konwencji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia, ale nie tylko. Sposób ich wykonania też jest różny. Począwszy od haftu, przez witraż do patchwork’u i decupage’u.

Powstające prace już cieszą nie tylko oko, ale po raz kolejny potwierdzają opinię, że osoby niepełnosprawne mają liczne talenty i umiejętności artystyczne.

Oprócz kiermaszu prac, organizatorzy zapewniają bufet z dobrym żurkiem, bigosem oraz swojskimi wypiekami. Natomiast oprawę muzyczną będzie tworzył Zespół „Time”.

Przewidziane są również odwiedziny Świętego Mikołaja z workiem słodyczy.

Podczas „ISKIERKI”, przeprowadzona zostanie Loteria Fantowa z atrakcyjnymi nagrodami.

„ISKIERKA” odbędzie się w niedziele 2 grudnia br. w godz. 15:30-17:00 na boisku sportowym przy budynku WTZ Caritas w Gliwicach, przy ul. Toszeckiej 179.

Poniżej prezentujemy galerię przykładowych prac, jak i proces ich powstawania.

Serdecznie zapraszamy

Niedziela – 2 grudnia 2018
15:30 – 17:00
Gliwice-Czechowice
ul. Toszecka 179

Środki pozyskane ze sprzedaży prac i loterii fantowej przeznaczone będą
na integrację społeczną osób niepełnosprawnych.

Autor: | 2018-11-20T10:50:00+00:00 20 listopada 2018|WTZ Gliwice|