„Pyskowickie Wieże” dla Stacji Opieki

//„Pyskowickie Wieże” dla Stacji Opieki

Z radością informujemy, że Stacja Opieki Caritas w Pyskowicach otrzymała prestiżowe wyróżnienie: „Pyskowickie Wieże”, które raz w roku przyznawane jest przez Radę Miejską. Uroczyste przekazanie statuetki odbyło się podczas minionego festynu rodzinnego z okazji „Dni Pyskowic”.

Cieszymy się, że w ten szczególny sposób zostały uhonorowane osoby, które na co dzień – w przysłowiowy „świątek, piątek i niedzielę” – z wielkim zaangażowaniem i pasją pochylają się nad ludźmi chorymi.

Warto nadmienić, że pyskowicka Stacja Opieki Caritas, w której znajdują się również gabinety rehabilitacyjne, od ponad 25 lat z poświęceniem niesie pomoc osobom cierpiącym. Pielęgniarki w samochodach służbowych z logo Caritas już na trwałe wpisały się w krajobraz Pyskowic i okolic.

Działalność Stacji Opieki nie byłaby jednak możliwa bez aktywnego i życzliwego wsparcia władz samorządowych Gminy Pyskowice, parafii pw. Nawrócenia św. Pawła Apostoła, a także sponsorów, darczyńców, ofiarodawców i wolontariuszy, którym w tym miejscu za to wieloletnie wsparcie należy się gorące podziękowanie.

Laureatom serdecznie gratulujemy!

Autor: | 2018-07-23T11:52:48+00:00 23 lipca 2018|NZOZ Zabrze|