Seniorzy na scenie

//Seniorzy na scenie

W Knurowie odbył się III Powiatowy Przegląd Twórczości Artystycznej Seniorów, w którym po raz drugi uczestniczyli podopieczni Domu Dziennego Pobytu Senior Wigor z Sośnicowic. Tym razem zgromadzonej publiczności został przestawiony układ muzyczno-ruchowy pt. „Czas” oraz utwór instrumentalny na dzwonkach polifonicznych pt. „Sofia”.

Na scenie i na widowni panowała gorąca atmosfera, pokazy występujących grup wywołały wiele emocji, począwszy od wzruszeń przez melancholie, a na spontanicznych salwach śmiechu skończywszy.

Uczestnicy po raz kolejny udowodnili, że wiek nie jest przeszkodą, aby angażować się i realizować dobre pomysły; a przy tym pokazywać swoje atuty i zdolności sceniczne. Innymi słowy, jak śpiewali – starsi panowie dwaj – „choć szron na głowie i nie to zdrowie, to w sercu ciągle maj”.

Mamy nadzieję, że przegląd wszystkim uczestnikom dał wiele satysfakcji z występów i motywacji do dalszego działania.

Autor: | 2017-11-28T10:24:12+00:00 28 listopada 2017|Senior Wigor|