Bajkowy Oktoberfest

//Bajkowy Oktoberfest

Za nami kolejne wydarzenie artystyczne w wykonaniu zespołu teatralnego z Domu Dziennego Pobytu Senior+ z Sośnicowic. Bywa tak, że od zwariowanych pomysłów etapami przechodzimy do ich realizacji. Tak właśnie powstał „Bajkowy Oktoberfest”. A konkretnie, inscenizacja bajki o Czerwonym Kapturku po śląsku w formie teatrzyku lalek. Było to dla nas nowe wyzwanie, ale i dobra zabawa z dużą dawką pozytywnych emocji. Pełna humoru akcja bajki rozbawiła zgromadzonych gości.

W drugiej części naszego spotkania, jak na Oktoberfest przystało, wspólnie śpiewaliśmy biesiadne piosenki przy akompaniamencie akordeonu. Spotkanie zakończyło się poczęstunkiem. Na gości czekały specjały, które były zawartością koszyczka Czerwonego Kapturka. Równocześnie można było obejrzeć wystawę prac naszych podopiecznych.

Przygotowanie spektaklu wymagało dobrej współpracy całego zespołu. Było też doskonałą formą integracji zarówno zespołowej jak i środowiskowej. Jednym słowem – nasi Seniorzy spisali się na medal!

Jolanta

Autor: | 2019-10-22T10:58:09+01:00 22 października 2019|Senior +|