Jałmużna Wielkopostna

/, Centrala/Jałmużna Wielkopostna

Notice: A non well formed numeric value encountered in /home/caritasgl/domains/caritasgliwice.pl/public_html/wp-content/plugins/fusion-builder/shortcodes/fusion-content-boxes.php on line 969

Jak każdego roku, od wielu już lat w okresie Wielkiego Postu – Caritas proponuje skarbonkę – aby poprzez podjęte umartwienia – oszczędzać – a przez to pomagać innym.

Tegoroczna akcja odbywa się pod hasłem: „Dar Juniora dla Seniora”, dlatego też środki pozyskane z jałmużny wielkopostnej będą przeznaczone na pomoc seniorom.

Skarbonka jest propozycją dla wszystkich – zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Można je nabyć nieodpłatnie we wszystkich parafiach naszej diecezji.

„Wielki Post” Syna Bożego polegał na tym, że wyszedł On na pustynię, aby wprowadzić stworzenia na nowo do tego ogrodu komunii z Bogiem, który był wcześniej niż grzech pierworodny. Niech nasz Wielki Post będzie kroczeniem po tej samej ścieżce.

Papież Franciszek w Orędziu na Wielki Post 2019

Do „Jałmużny” można również dołączyć wysyłając charytatywny SMS z hasłem POMAGAM pod numer 72052 (koszt: 2,46 zł z VAT) lub dokonując wpłaty do tzw. „Wirtualnej Skarbonki”, czyli na konto Caritas Polska z dopiskiem „Jałmużna Wielkopostna”. Poniżej uruchomiliśmy możliwość dokonania przelewu elektronicznego za pośrednictwem bezpiecznego systemu płatności elektronicznych DOTPAY z tytułem płatności jak wyżej. Zachęcamy również do wsparcia akcji modlitwą.

Autor: | 2019-03-06T10:32:24+00:00 06 marca 2019|Caritas Polska, Centrala|