Kromka Chleba dla Sąsiada

/, Centrala/Kromka Chleba dla Sąsiada

Od 15 września trwa już kolejna odsłona tej szlachetnej akcji, której celem jest uwrażliwienie społeczeństwa na potrzebę dzielenia się z innymi, a także zwrócenie uwagi na potrzeby seniorów.

Tegoroczna edycję Caritas Diecezji Gliwickiej będzie obchodziła następujący sposób:

• 20.09.2019 i 21.09.2019 – Zbiórka żywności w sklepach Biedronka.
  • 18.09.2019 – Spotkanie z uczniami Szkoły Podstawowej Nr 29 w Gliwicach. Tematem spotkania będzie pogadanka na temat nie marnowania żywności i dzielenia się żywnością z innym (np. kolegami w klasie, kolegami z podwórka, sąsiadami, osobami starszymi i tymi, którzy potrzebują pomocy).
  • 19.09.2019 – Konkurs prac z nagrodami. Temat konkursu : ” Podziel się się Chlebem”. Konkurs będzie zorganizowany dla dzieci w Szkole Podstawowej Nr 29 w Gliwicach .
  • 19.09.2018 – Pieczenie chleba przez młodzież niepełnosprawną z WTZ Caritas w Gliwicach. Degustacja. Pogadanka na temat szacunku dla Chleba.
  • 20.09.2019 – Pracownicy Caritas Diecezji Gliwickiej i Wolontariusze tradycyjnie w dniu 20.09.2019 wyjdą na ulicę przed siedzibę Caritas i będą wydawać chleb przechodniom. Na tę okoliczność zostanie przygotowany stół z przyozdobionymi koszami, w których znajdował się będzie chleb. Przechodniom przekażemy również ulotki dotyczące obchodów” Kromki Chleba dla Sąsiada”.

Akcję można również wesprzeć wysyłając SMS-a charytatywnego pod hasłem: KROMKA na numer 72052 (koszt 2,46 zł z VAT) lub dokonując wpłaty na konto Caritas Polska PL 77 1160 2202 0000 0000 3436 4384 – z dopiskiem: KROMKA

Autor: | 2019-09-17T21:24:54+01:00 17 września 2019|Akcje, Centrala|