Łóżka w służbie chorego

//Łóżka w służbie chorego

Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej Caritas Diecezji Gliwickiej w imieniu pacjentów pragnie serdecznie podziękować Niemieckiemu Stowarzyszeniu Pomocy z Freiburga, które działa na rzecz osób chorych i niepełnosprawnych w Polsce; za dar serca w postaci przekazanych dwóch łóżek pielęgnacyjnych.

Od kilku już lat Stowarzyszenie z Freiburga przekazuje sprzęt rehabilitacyjny i pielęgnacyjny naszej Caritas; co niewątpliwie cieszy nas wszystkich, ale przede wszystkim chorych.

Nowe łóżka nie zdążyły jeszcze „odsapnąć” po podróży, a już trafiły do domów chorych, będących podopiecznymi Stacji Opieki.

Caritas gliwicka na terenie naszej diecezji prowadzi 14 wypożyczalni sprzętu rehabilitacyjnego i pielęgnacyjnego, z którego mogą korzystać osoby chore. Ze sprzętu, który posiadamy najbardziej pożądanymi są jednak łóżka pielęgnacyjne, które rozchodzą się jak przysłowiowe „świeże bułeczki” i niejednokrotnie trzeba czekać kilka dni na możliwość ich wypożyczenia.

Każdy gest w postaci darowanego sprzętu lub środków na ich zakup niezmiernie cieszy.

Autor: | 2018-03-21T14:38:08+00:00 21 marca 2018|NZOZ Zabrze|