I po wakacjach…

//I po wakacjach…

Wakacje dobiegły końca… Również w Świetlicy Promyk.

Ostatni tydzień z powodzeniem moglibyśmy nazwać „wodnym tygodniem”- przepiękna pogoda sprzyjała codziennym wypadom na basen miejski w Bytomiu, a punktem kulminacyjnym – atrakcją, na którą wszyscy czekali – stanowił spływ kajakowy na rzece Mała Panew. Przepiękne okoliczności przyrody, cudowna pogoda, doborowe towarzystwo – to sprawiło, że spływ uznaliśmy za najlepsze z możliwych pożegnanie wakacji.

We wcześniejszych tygodniach, kiedy pogoda nie dopisywała, panie zadbały o to, abyśmy się nie nudzili – zorganizowane zajęcia plastyczne bardzo nas satysfakcjonowały i każdy z nas mógł się wykazać w jakiejś technice plastycznej.

Byliśmy również w gliwickiej Palmiarni, gdzie mogliśmy podziwiać niezwykłe i egzotyczne gatunki roślin oraz zwierząt.

A także, jak co roku, odbyła się świetlicowa Olimpiada Sportowa. Wszyscy dzielnie stawili czoła  wyzwaniom i w duchu fair play wyłoniliśmy zwycięzców poszczególnych konkurencji.

Wakacje uważamy za udane i pełni zapału, energii i dobrych myśli wracamy do szkoły!

Karolina

Autor: | 2019-09-05T13:03:33+02:00 05 września 2019|Świetlica|