Wakacje – dzieje się…

//Wakacje – dzieje się…

,,Wakacje co prawda na półmetku, jednak atrakcji w bytomskiej świetlicy nigdy nie brakuje. Nasi podopieczni z opiekunami wybrali się do kina na film pt. „Król Lew”. Wzruszeń podczas seansu nie było końca. Film zrobił ogromne wrażenie zarówno na małych jak i dużych.

Odwiedziliśmy również basen odkryty w Bytomiu, gdzie pod okiem ratowników, wychowawczyni oraz Pani kierownik doskonaliliśmy umiejętności pływackie.

W czasie, gdy pogoda nas nie rozpieszczała mieliśmy wiele różnych ciekawych zajęć świetlicowych. Graliśmy w kalambury, puszkę Pandory, giełdę cukierkową i gry planszowe.

Natomiast starsi podopieczni Świetlicy uczestniczyli w zajęciach prowadzonych w Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom. Podczas zajęć mogli dowiedzieć się m.in. jaki zgubny wpływ na człowieka ma alkohol i inne substancje odurzające. Zobaczyli jakie są konsekwencje ich nadużywania. Uczestnicy warsztatów zapoznali się też – jak wygląda izba wytrzeźwień i cele do których trafiają osoby pod wpływem alkoholu. I mimo upałów, dla niektórych był to prawdziwie zimny, a może i nawet lodowaty prysznic. Oby ta wiedza w przyszłości nie poszła na marne…”

Patrycja

Autor: | 2019-08-01T08:08:58+01:00 01 sierpnia 2019|Świetlica|