Wakacje w świetlicy

//Wakacje w świetlicy

Wakacje prawie na półmetku, tymczasem w świetlicy… Oj, dzieje się! Oto garść informacji „z pierwszej ręki”.

„I tak na początku lipca, korzystając z pięknej pogody byliśmy częstymi gośćmi basenu odkrytego w Bytomiu. Udało się nam skorzystać z nauki pływania prowadzonej przez ratowników, wiec wszyscy jesteśmy najprawdziwszymi pływakami. Natomiast pewnego mniej pogodnego dnia wybraliśmy się do Aquaparku w Tarnowskich Górach. Park Wodny jest po generalnym remoncie i wiele rzeczy było dla nas zupełnie nowych i szalenie atrakcyjnych!

Odwiedziliśmy także po raz kolejny park trampolin Jumpcity. To wspaniałe miejsce, gdzie możemy dać ujście nadmiarowi energii! Cała zabawa polega na skakaniu na trampolinach oraz do wielkich basenów wypełnionych gąbkami. Uwielbiamy tu przyjeżdżać!

Staramy się jak  najwięcej czasu spędzać na świeżym  powietrzu, dlatego najczęściej chodzimy na spacery do pobliskiego rezerwatu przyrody „Segiet” czy na hałdę popłuczkową, skąd rozciąga się przepiękny widok na okolicę. Z kolei 17 lipca odwiedziliśmy opolski ogród zoologiczny. Wielu z nas było w ZOO po raz pierwszy.

Czeka nas jeszcze wiele atrakcji, ale o nich będzie w kolejnej relacji…”

Karolina

Autor: | 2019-07-18T11:19:36+02:00 18 lipca 2019|Świetlica|