Wigilie dla potrzebujących

//Wigilie dla potrzebujących

Caritas Diecezji Gliwickiej w niedzielę, 23 grudnia organizuje spotkania wigilijne dla osób samotnych, bezdomnych i potrzebujących pomocy.

Po raz pierwszy taka wigilia odbędzie w Gliwicach-Łabędach w szkole przy ul. Partyzantów 25 (obok hali Łabędź).

Wszystkich, którzy chcieliby spędzić czas przy wspólnym stole, skosztować ciepłych wigilijnych potraw, posłuchać kolęd, wspólnie pokolędować i przełamać się opłatkiem serdecznie zapraszamy. Dla wszystkich osób, które zasiądą do wigilijnego stołu przewidziane są paczki pod choinką. Rozpoczęcie w niedzielę – 23 grudnia o godz. 14:00.

Razem z Caritas spotkanie przygotowują Hala Selgros w Gliwicach, Rada Osiedla Łabędy, Zespół Szkół Ogólnokształcących nr 2 i Miejska Biblioteka Publiczna.

Po raz kolejny podobne spotkania wigilijne odbędą się:

• w Zabrzu – 23 grudnia o 12.00, tym razem w domu parafialnym św. Anny przy ul. 3 Maja 20, na ok. 750 osób
  • w Bytomiu – 23 grudnia o 12.00 przy ul. Św. Piotra 9/18, na ok. 300 osób.

Wszędzie wstęp jest wolny dla wszystkich potrzebujących. Prosimy o przekazanie informacji osobom, które mogłyby z tego zaproszenia skorzystać.

źródło: Gość Gliwicki, zdjęcia: Caritas Diecezji Gliwickiej

Autor: | 2018-12-18T16:15:33+02:00 18 grudnia 2018|Centrala|