Wycieczka do Wadowic

//Wycieczka do Wadowic

Podopieczni Domu Dziennego Pobytu Senior+ pielgrzymowali do Wadowic – rodzinnego miasta św. Jana Pawła II. Dla wielu z nich, była to pierwsza wizyta w tym szczególnym miejscu. Po nawiedzeniu Bazyliki Ofiarowania Najświętszej Maryi Panny, w dalszą podróż po Wadowicach uczestnicy udali się niezwykłą Ciuchcią, która obwiozła ich po miejscach związanych z życiem Papieża.

Opowieści przewodnika i dobiegająca z głośników przepiękna muzyka dostarczyły wielu wzruszeń i porywały do nucenia znanych melodii. Wadowickie zwiedzanie zakończyła degustacja „papieskich kremówek”.

W dalszej części wycieczki – wszyscy udali się do Inwałdu, gdzie podziwiano m.in. Ogród Jana Pawła II i Dinolandię. Z wieży widokowej można było zobaczyć piękne widoki na park i okolice. Była też chwila na spokojny spacer, podziwianie miejscowych atrakcji i relaks. Po smakowitym obiedzie, w radosnych nastrojach i pełni wrażeń wszyscy szczęśliwie wrócili do domu.

Autor: | 2019-10-30T13:17:03+01:00 30 października 2019|Senior +|